Snabblån

2018-04

Hur många förskott företag har fördubblats i Sverige bara inom fem år

" Den första ( textmeddelanden ) lån var lämnade i mitten från mars 2006 , " uppgav Janne Åkerlund , en talesman för Sveriges indrivning tjänst Kronofogden , addera den första bill samlare var levererade enbart tre månader efteråt .

Sedan dess , det kvantitet av un - ersätts text meddelande lån har skjutit i höjden : 2007 , blev Kronofogden i uppdrag att ackumulera skulder från 20.000 sådana lån , 35,9 procent beviljades till individer i åldern 18 till 2-5 .

" Det finns anledning vara allvar berörda om det utveckling , " chef för det svenska Konsumentverket , Gunnar Larsson , informeras AFP .

I nyaste utlåning systemet , han fordringar , har gjort det möjligt människor vanligtvis avstängda från emot lån, som annan reducerat och tonåringar - och nej - inkomster grupper , för att låna pengar i nolltid platt .

Men då lånen , på medeltal uppgår till 3.000 kronor , samt typiska arvode om 500 kronor och räntebetalningar50 kronor , borde även vara ersätts på en halsbrytande hastighet bara 30 dagar .

Och när lånen inte betalas i tid , gäldenärer därför är " instängd " i en barbar skuld cirkel och är många fall tvingad till ta nya lån till belöning de skyhöga räntor och sena avgifter som följer , Larsson och Åkerlund förtydligas .

" Lånen beviljas för en månad och på avslutningen av månaden det finns inte tillräckligt kassa till betala tillbaka lånet samt den avgift , " uppgav Larsson , kontakt på borgenärer till förbättras deras kreditkontroller före utlåning kontanter .

Carl Rosenbaum , en talesman för Mobillan Sverige , det initialt företaget till erbjudande SMS- lån på den skandinaviska land 2006 , insisterade men att ogynnsam dom " . överdrivna " var

Han märkt de lån, som likaledes finns i USA och många european stater , har rätt - erhållits av svenskarna , firade för hög konsumtion customes och ivrig tidiga - adaptrar för nya teknik .

" Den enorm framgång ( för SMS- lån ) fångad myndigheterna genom chock , och ... de inte lär bara hur man handtag detta , " Rosenbaum nämns , beskriva den kritik .

Han insisterade att genomsnittet ålder av hans företaget s klienter var 32 , att deras skatte scenario granskades innan de fick en inteckning , och att organisation s osäkra fordringar räntan var mindre än 2,0 procent , " som är långt lägre än andra företag i oprioriterade kreditmarknaden . "

Hans kommentarer kommer sannolikt inte att försäkra svenska myndigheter , som är så orolig i fråga om att på out -of - handtag skuld bygga upp bland några ungdomlig och låginkomsttagare svenskarna att de i januari prohibitted räntebetalningar överlägsen till kostnad från original lånet .

Den nyckel risk från ny låna systemet är att det ger människor " till chans få kontanter mycket , ganska snabbt , där är gnistor impulsiva aktiviteter utan väger , " enligt Åkerlund .

Och hittar säkert mycket folk angelägen för lite snabb kontanter i den beröring av mobiltelefon telefonknappen .

Medan Mobillan Sverige var enbart av på marketplace när lånen dök upp först i Sverige i mars 2006 finns några 30 liknande byråer konkurrerar om klienter i USA numera .

Marknadsföring för sms-lån lockar allt : med högt färgade advertisinges ger snabb kontanter i tunnelbanor , på busshållplatser samt av på väg , och i tidningar och på TV .

" Ungdomar är utsätts till spänning ( till använda upp ) som mycket som vuxna med full tid sysselsättning , " nämns Dick Forslund , ekonom planering doktorsexamen avhandling av Stockholm högskolan av Näringsliv , påpekade att för individer med liten eller no - inkomst , sms-lån kan tyckas ett lätt fix till sin egen konsumtions elände .

" klar är det är lätt och snabb . De ( unga folks ) är agerar innan du tänker på de effekter , " Amy Tran , en 20 - åriga elev , informerade AFP på Stockholms shoppa centrum .

" De behov till köpa kläder , besök den barer , matställe , reser ... just nu och kanske inte i en eller två månader , " hon sagt .

If you have any questions concerning where and how to use lån utan uc, you can call us at our site.

Comments

Comment is pending approval.

Comment is pending blog author's approval.

Comment is pending approval.

Comment is pending blog author's approval.

Comment is pending approval.

Comment is pending blog author's approval.

Comment is pending approval.

Comment is pending blog author's approval.

Comment is pending approval.

Comment is pending blog author's approval.

Comment is pending approval.

Comment is pending blog author's approval.

Post a comment


Only the blog author may view the comment.

Trackbacks

http://eugenewoodsgixq.blog.fc2.com/tb.php/1-698d8a2e
Use trackback on this entry.

 | HOME | 

 

Profile

Ivy Brewster

Author:Ivy Brewster
Welcome to FC2!

Latest journals

Latest comments

Latest trackbacks

Monthly archive

Category

Category: None (1)

Search form

Display RSS link.

Link

add link

Friend request form

Want to be friends with this user.